dilluns, 11 d’agost del 2014

DESCOMPRIMINT


     Havien de ser 4 dies, desprès 2, al final ha estat una escapada on he estat mes hores conduint que no rodant, però ha anat prou be per descomprimir i alliberar tensions.
     Tot il·lusionat, he agafat les dues bicis, la de carretera i la de muntanya i cap el Cap de Creus.
     He improvisat una ruta cap a Cadaqués i tornar, curteta, sortint al migdia no podia allargar ho gaire, però els paisatges sempre valen la pena.


     I després de fer una cerveseta mirant els focs artificials de la Festa Major del Port de la Selva, a dormir, que demà m'acostaré a la Catalunya Nord, un cop visitat la Cooperativa d'Espolla, que tenen una garnatxa dolça que "quita el sentio".
     Entro a França per la Nacional que travessa La Jonquera, em recorda a la pitjor versió de carrer amb botigues d'Andorra, horrorós.
     Un cop passada la frontera, poso el GPS en marxa i cap a Saint Paul de Fenouillet, a veure les Gorgues de Galamús, on sembla que hi ha una carretera fantàstica per fer amb la bici.
     Cal mirar sempre quin tipus de carretera et marca el GPS, o et pots trobar que estigui configurat com a "visita turística de descobriment de carreteres i paisatges deixats de la ma de Deu", trigar 3 hores per fer 40 km. i arribar a lloc a l'hora de dinar.
     Per sort, a la plaça del poble hi ha un bistro amb terrassa, a l'ombra d'uns plataners frondosos, i a preu raonable.
     Pregunto al nano del Bistro i em comenta que a l'estiu només deixen passar per les Gorgues per torns, i que si passo a l'altra banda, haure de fer una circular d'uns 80 km. per tornar al poble o esperar una horeta que obrin la circulació de tornada. Potser no es el meu dia de rodar amb bicicleta...
     Acabo passant hi amb la furgo, amb molt de compte i m'acosto al Castell de Pedrapertusa a fer el turista i tornar a tota maquina cap a casa.



     Resumint, 36 hores a tota maquina.