dimarts, 19 de desembre del 2006

BON ... NADAL

Si no ens veiem, bon Nadal i bones festes, i feliç any nou i tot això que es diu per aquesta època!!!
Ja hi som, avui ha estat el primer dia, definitivament, ha arribat el Nadal, l’època en que hom ha de ser feliç per decret, en que ha de donar i rebre regals i fer compres compulsives d’objectes inútils, que en la majoria de casos acabaran al fons d’algun armari atrotinat.
La veritat es que cada any que passa m’agraden menys les festes, la publicitat del corte ingles, les colònies i aquest tuf de bonhomia boba que s’ens encomana a tots. Sembla que per un dies, tothom ha de ser bo, ha de tenir bons sentiments i tornar se bona persona de cop.
En la majoria de casos, el Nadal suposa una nova carrega a la minsa economia personal, com si no tinguéssim prou amb hipoteques i feines mal pagades, ara també cal exhaurir la visa fins al final, cal quedar be amb tothom amb un bon regal, quan en la majoria dels casos, es defrauden totes les expectatives, que dir del honrat pare de família que desitja qualsevol cosa una mica personal, pensada, i que acaba rebent la colònia, la corbata, les pantunfles, el cd d’aquell cantant que no suportes, o horror dels horrors, un d’aquells regals absolutament inútils de les botigues de regals “originals”, com ara un biberó per cubates o uns calçotets amb trompa...
Mon apart son els lots d’empresa, acumulacions de fantasia animada dins d’una caixa de cartró, que esdevenen el que son en realitat un cop han passat els 5 minuts reglamentaris d’il·lusió, el mateix tinto reserva Rioja bodega peñon, els mateixos embotits oliosos pata casi negra i el whisky, de marca il·localitzable, que acabarà bevent se el cunyat pesat de la família quant ve de visita.
A l’altra banda tenim el que fa aquests regals, subdividits en dos bàndols, el veterà que agafa el de cada any i bon vent, total, a ningú li fa cas, i el pobre novato que es trenca les banyes intentant fer alguna cosa mes original, pensant mes en les persones, i que acaba invariablement crucificat per les enveges dels receptors de lots, per haver fet regals diferents.
Resumint, estem en plena època de pau i amor, en que rebem regals que no volem i fem regals per compromís, això si, tothom content i amb bona cara.... es Nadal.